Hvordan MetaActive™-effekten lar deg dekke mer terreng

News (Nordics)

Av Dr. Eric Paysen, teknisk serviceleder for Syngenta

Med over 16 000 arter og opptil millioner av maur i en enkelt koloni, er de en av de mest tallrike og mest vellykkede organismene. De de er en direkte trussel mot folks hjem, bedrifter og eiendommer, da de effektivt kan utnytte fuktighet, havn og mat.

Kunnskap om maurbiologi, sammen med produkter designet med langsommere virkende moderne aktive ingredienser, muliggjør behandlinger som kan bidra til å gi maurfrie resultater. Advion® maur gel agn fra Syngenta, som inkluderer den aktive ingrediensen indoxacarb, er bevist å forbedre maurkontrollen. Advion Ant har lav mammaltoksisitet som skyldes MetaActive™-effekten. Nøkkelen er å la maur gjøre arbeidet selv, ettersom forsinket motangrep lar maur og andre sosiale insekter bære materialer til reirkamerater før de går ut.

Hvordan fungerer MetaActive -effekten?

Indoxacarb, den aktive ingrediensen i Advion Ant med lav toksisitet, er et pro-insektmiddel, noe som betyr at det er en lavtoksisitet aktiv ingrediens som må metaboliseres i skadesyrsmålet for å bli et aktivt plantevernmiddel med dødelig toksisitet. 

Dette skjer i et insekt når metabolske enzymer bioaktiverer indoksakarbmolekylet ved å bryte det på bestemte steder som passer til enzymet. Denne kjemiske reaksjonen produserer mindre biter, kjent som metabolitter, som har kraftige insektdrepende egenskaper som nå kan blokkere natriumkanalen til insektets nervesystem.

Denne prosessen kan høres kjent ut fordi andre velkjente insektmidler virker på samme virkested, men annerledes, inkludert pyretroider og DDT. 

Resultatet er et kraftig, bredspektret insektmiddel som har en god miljøprofil og en "delayed kill-effekt", noe som gjør det ideelt for håndtering av maur. Det er to behandlingsmetoder - åte eller flytende påføring (sprøyting) - som begge kan brukes til å sette indoksakarb inn i maurkolonier for bioaktivering og eliminering av dronninger, larver og maurarbeidere. Maur sprer deretter aktivt indoksakarb gjennom kolonien ved trophallaxis.

For mer informasjon, kontakt din lokale Syngenta kontakt.

"BRUK BIOCIDER SIKKERT. LES ALLTID ETIKETT OG PRODUKTINFORMASJON FØR BRUK. KLERAT® og TALON® er et varemerke for et Syngenta Group Company.

© 2021 Syngenta. Alle rettigheter forbeholdt. Tlf: +41 61 323 1111 Faks: +41 61 323 5608 E -post: ppm.eame@syngenta.com Web: www.SyngentaPPM.com/NN