Gel agn tar kakerlakk kontroll til et annet nivå

News (Nordics)

Siden en tysk hunnkjønns kakerlakk kan produsere så mange som 500 000 avkom på et enkelt år, tar det ikke lang tid før tyske kakerlakker gir skadedyrbekjempere nye utfordringer. For å forhindre at noen få kakerlakker raskt formerer seg til en koloni, bør PCOer bruke de mest effektive verktøyene for å kontrollere disse produktive skadedyrene.

Siden 1990 -tallet har kakerlakkgel-åte blitt noen av de mest effektive og foretrukne produktene for kakerlakkbehandling. Advion® Cockroach gel åte fra Syngenta inneholder en svært velsmakende formulering med en lav-effekt aktiv ingrediens, indoxacarb. Formuleringen har den unike evnen til å fosse gjennom en kakerlakkpopulasjon på to nivåer – sekundært og «tertiary kill» – for effektivt å overvinne reproduksjonspotensialet til tyske kakerlakker.

Hva er «tertiary kill»?

«Tertiary kill» er en horisontal overføring av insektmiddel. Horisontal overføring skjer når insektmidler passeres blant individer i samme befolkning. Forskning har vist at en primær donor kan overføre en aktiv ingrediens til primære mottakere, som deretter blir sekundære donorer. 

For eksempel kan en enkel voksen kakerlakk forbruke en dødelig dose Advion Cockroach for å drepe mange nymfer (sekundær dødelighet). Disse nymfene blir deretter donorer og kan drepe andre kakerlakker («tertiary kill»).

Hva letter overføring blant tyske kakerlakker?

Det er tre hovedmekanismer som bidrar til effektiv overføring av insektmidler blant kakerlakker:

Koprofagi er inntak av avføring. Kakerlakknymfer lever av avføringen eller rektalregionen til andre kakerlakker.

Nekrofagi er inntak av døde kakerlakker.

Emetofagi er inntak av ekskresjoner fra døende kakerlakker.

Alle tre mekanismene bidrar til overføring av indoksakarb gjennom hele kakerlakkpopulasjonen. På grunn av indoksakarbens langtidsvirkende natur kan døende kakerlakker bli åtestasjoner når de kommer tilbake til sitt habitat. De kan dele produktet i stadier der det er vanskelige å nå nymfer og gravide hunner som ofte holder seg gjemt i sprekker.

 Advion Cockroach er svært attraktiv og velsmakende for flere kakerlakkarter, noe som gjør den kompatibel med integrerte skadedyrbekjempelsesprogrammer for både boliger og kommersielle kontoer. Dette gjør Advion Cockroach til et verdifullt verktøy for å håndtere tøffe angrep og gi kundene et kakerlakkfritt miljø.

For mer informasjon, kontakt din lokale Syngenta kontakt.

"BRUK BIOCIDER SIKKERT. LES ALLTID ETIKETT OG PRODUKTINFORMASJON FØR BRUK. KLERAT® og TALON® er et varemerke for et Syngenta Group Company.

© 2021 Syngenta. Alle rettigheter forbeholdt. Tlf: +41 61 323 1111 Faks: +41 61 323 5608 E -post: ppm.eame@syngenta.com Web: www.SyngentaPPM.com/NN