Grundig testede produkter for skadedyrbekjempelse gir trygghet

Technical Articles

Syngentas teknologianvendelsesteam tester alle nye produkter for skadedyrbekjempelse grundig før lansering. Anne Silva er tidligere seniorspesialist på produktanvendelse ved Syngentas kontor i delstaten North Carolina i USA og jobber nå i den regulatoriske avdelingen. Hun forteller at teamet også besvarer spørsmål om eksisterende produkter.

– For et par år siden utførte vi en inngående undersøkelse av Demand® CS insektmiddel, forteller hun. – Jeg ble bedt om å foreta en benchmark-evaluering av Demand CS-kapselens robusthet og fant ut at de er veldig holdbare. 

Demand CS i vann, 50x forstørrelse

Demand CS ved 0,63 % v/v i vann, 50x forstørrelse. Foto: Anne Silva

Det kan være komplisert å benchmark-teste produkter til skadedyrbekjempelse, siden verktøyene og behandlingene er så forskjellige. Derfor må forskerne være nøye med å bruke konsekvente testmetoder for å oppnå presise resultater.

– I én enkelt boligjobb behandler du ulike typer insekter på flere steder, forklarer Silva. – Mot termitter kan du behandle jord. Det finnes også agn som du kan sette ut inne i boligen. Advion® MicroFlow kan sprayes inne i skap. Det betyr at jeg i praksis må teste med alle slags typer utstyr.

Forespørslene kommer ikke bare fra teamet som utvikler produktsammensetningen. Noen ganger fører tilbakemeldinger fra kunder til en rekke tester av det aktuelle produktet.

– I laboratoriet gjenskaper vi det kunden forteller oss, for å se om tilbakemeldingen gir mening, forteller hun.

Snart kan du ta en nærmere titt på arbeidet som teknologianvendelsesteamet gjør for å sikre optimale resultater i felten. I mellomtiden kan du klikke her for å lære mer om Syngenta-produktene teamet har testet.

Les og følg alltid instruksene på etiketten. Noen produkter er kanskje ikke registrert for salg eller bruk i alle områder eller land, og/eller kan ha krav til bruken som er spesifikke for slike områder eller land. Forhør deg med din lokale rådgivningstjeneste for å sikre registrering og korrekt bruk. Varemerkene og tjenestemerkene som vises eller på andre måter brukes her, tilhører et selskap i Syngenta-konsernet.